top of page

B i o g r a f i e

Na haar studie Blokfluit bezocht Evelyne Overtoom een opera in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Hierdoor werd zij zo geïnspireerd, dat zij besloot zanglessen te gaan nemen. In 1992 behaalde zij haar diploma Zang UM aan het Hilversums Conservatorium bij Annett Andriesen. Bij Peter Kooij volgde zij Barokinterpretatie lessen en sindsdien heeft zij les van zanger/dirigent Simon Schouten. Al tijdens haar studie trad zij op als soliste in Passionen van Bach, alsmede in werken van Mozart, Händel en anderen. Ook werken van Loevendie en Stravinsky staan op haar repertoire.

In datzelfde jaar debuteerde zij in de Stadsschouwburg met de rol van Valencienne uit Die Lustige Witwe.

In mei 1993 zong zij voor het eerst in het Concertgebouw met de KCOV en het Amsterdams Promenade Orkest o.l.v. Martin Kamminga, het "Pie Jesu" uit het Requiem van Fauré. Sindsdien treedt zij daar regelmatig op als soliste. Gedurende 5 jaar werkte Evelyne als soliste bij de Hoofdstad Operette. Ook was zij te horen in de opera Rixt van Henk Alkema, in l'Orfeo van Monteverdi in het Muziektheater in Amsterdam en werd zij gecoached door het Internationaal Opera Centrum, dat jonge talentvolle zangers begeleidt.

Afgelopen jaar stonden er weer veel concerten in binnen- en buitenland op haar programma, waaronder een toernee door Engeland met Bach's Mattheus Passion o.l.v. Johan Rooze. Ook een aantal recitals met o.a. liederen over de dichter Marsman, die de componist/pianist Broekman aan haar heeft opgedragen.

Evelyne Overtoom heeft meer dan alleen serieuze noten op haar zang; "Singalong operasingers" is een 3-sterren act; heerlijk meeslepende muziek van opera tot musical, operette en levenslied. Om naar te luisteren en om mee te zingen!

Haar veelzijdigheid blijkt ook uit andere optredens: o.a. Filmmuziek in samenwerking met Guus Meeuwis en het Tilburgs Begeleidingsorkest.

Evelyne trad op in het Concertgebouw te Amsterdam en zong uit Orfeus ed Euridice van Gluck de rol van Amor.

 

Gestudeerd aan: Conservatorium Hilversum

Diploma’s:

1985: Blokfluit
1991: Zang DM
1992: Zang UM

Zangles gehad bij:

Annett Andriesen, Herman Woltman, Peter Kooy

Huidig zangdocent: Simon Schouten

Masterclasses:& Cursussen

1993: Masterclass E. Schwarzkopf
1994: Studio ensemble Internationaal Opera Centrum NL
1994: Masterclass C. Deutekom
1995: Operette workshop IOCN met o.a. Michel Roux, Marco Bakker, Richard Angas
1996: Masterclasses Elly Ameling, Margreet Honig


bottom of page